LADC Настани

 • Педијатриска Прва Помош
  Sat, Dec 03
  Skopje
  Како родител, вие први реагирате кога нешто ќе тргне наопаку или ако е потребно да се укаже прва помош. Што ќе направите? Научете ги вештините што ви се потребни за да спасите живот и да ги третирате најчестите повреди и итни состојби.
 • Педијатриска Прва Помош со д-р Милена Спиркоска
  Wed, Jun 15
  Skopje
  Почнавте со припреми за летен одмор? Знаете ли дека летните месеци се нарекуваат и „сезона на трауми“? Причната за ова е зголемен број на повреди предизвикани од паѓање. Тие се скоро удвостручени во лето. Изгореници, потрес на мозок, скршеници, давење се само некои од најчестите повреди во лето.
 • Педијатриска Прва Помош со д-р Ѓорѓи Паскалов
  Tue, Jun 14
  Skopje
  Почнавте со припреми за летен одмор? Знаете ли дека летните месеци се нарекуваат и „сезона на трауми“? Причната за ова е зголемен број на повреди предизвикани од паѓање. Тие се скоро удвостручени во лето. Изгореници, потрес на мозок, скршеници, давење се само некои од најчестите повреди во лето.
 • 7 Совети Како Да Го Подобрите Вашиот Живот Преку Микронавики со Д-р Митов
  Wed, Mar 30
  Skopje
  Променете ги вашите навики и ќе го промените вашиот живот. Се прашувате како? Науката вели дека тоа се постигнува преку вложување минимален напор. Направете колку што е можно помал чекор – микрочекор.
 • Поставување и исполнување цели во Новата година со Д-р Митов
  Wed, Dec 15
  Skopje
  Нова година е симбол на нови почетоци. Тоа е воедно и време кога многу луѓе поставуваат различни цели за подобрување. Повеќето од нас поставуваме амбициозни цели, но само 10% ќе го доживејат вкусот на победата
 • GrowBiz Capstone Event
  Tue, Dec 07
  Skopje
  The GrowBiz Capstone Event provides an opportunity for a select group of GrowBiz clients to highlight their company and share their experiences and takeaways from the GrowBiz program. Clients will showcase the promotional videos produced for their companies through GrowBiz.
 • Самомотивација - клучната вештина за секој успех | Д-р Митов
  Thu, Nov 18
  Skopje
  Moже ли човек да се промени? Дали промената може да биде свесна, планирана и со јасна цел, за да може да се нарече - преобразба? Дали е можно старите непродуктивни навики да бидат заменети со нови, корисни навики?
 • Извозни стратегии за земјоделски и текстилни компании во Северна Македонија
  Tue, Jun 22
  Zoom - онлајн
  ЛинкАкрос во рамките на проектот GrowBiz со поддршка на УСАИД, ви нудат бесплатна обука за Извозни стратегии за земјоделски и текстилни компании во Македонија на 21.06.2021 (понеделник), од 14:00 до 16:15, оваа обука е обезбедена во соработка со Македонија2025.
 • 3 стратегии за справување со стрес
  Tue, Jun 08
  Zoom
  Вебинарот со д-р Митов на тема „3 стратегии за менаџирање со стрес“ ви нуди повеќе информации за причини и извори на стрес, практични совети и техники, а воедно и мотивација за подобро справување со стресот во вашето секојдневие.
 • Медитеранска Исхрана - Основа на здраво тело
  Tue, Apr 20
  Zoom
  Четири онлајн семинари со теми: 1. Македонска vs. Медитеранска исхрана 2. Расчистување на забуните околу масти и масла 3. Болести и губење на тежина 4. Медитеранска исхрана во вашиот дом
 • 8 Ways to Improve Efficiency in Textile Manufacturing
  Thu, Mar 25
  Zoom
  USAID and LinkAcross, in cooperation with the Textile Trade Association of Macedonia, are offering a free seminar on the 8 ways to improve efficiency in textile manufacturing. Registration and participation is free (Zoom link sent by email). Working language is English. More info: www.growbiz.mk
 • Вовед во здраво живеење со Д-р Митов
  Thu, Mar 18
  Zoom - онлајн
  Вовед во здраво живеење со Д-р Митов. Целта ни е следна и двојна: а) да предизвикаме мотивација и желба за промена, и б) да понудиме практични и едноставни чекори како да започне промената на животниот стил кон подобро.
 • Бесплатна обука за дигитален маркетинг во текстилна индустрија
  Thu, Mar 18
  Zoom - онлајн
  Поседувањето на маркетинг вештини и познавањето на потрошувачките навики се важен предуслов за бизнис успех во денешниот свет. Ова подеднакво важи и за компаниите и за поединците кои работат во сферата на текстилната индустрија, без разлика дали вашата компанија е фокусирана B2B, B2C или двете.
 • Вовед во здраво живеење со Д-р Митов
  Wed, Mar 17
  Zoom - онлајн
  Вовед во здраво живеење со Д-р Митов. Целта ни е следна и двојна: а) да предизвикаме мотивација и желба за промена, и б) да понудиме практични и едноставни чекори како да започне промената на животниот стил кон подобро.
 • Вовед во здраво живеење со Д-р Митов
  Thu, Mar 11
  Zoom - онлајн
  Вовед во здраво живеење со Д-р Митов. Целта ни е следна и двојна: а) да предизвикаме мотивација и желба за промена, и б) да понудиме практични и едноставни чекори како да започне промената на животниот стил кон подобро.
 • Вовед во здраво живеење со Д-р Митов
  Wed, Mar 10
  Zoom - онлајн
  Вовед во здраво живеење со Д-р Митов. Целта ни е следна и двојна: а) да предизвикаме мотивација и желба за промена, и б) да понудиме практични и едноставни чекори како да започне промената на животниот стил кон подобро.
 • Бесплатна обука за дигитален маркетинг во туризам
  Tue, Mar 09
  Zoom - онлајн
  Поседувањето на маркетинг вештини и познавањето на потрошувачките навики се важен предуслов за бизнис успех во денешниот свет. Ова подеднакво важи и за компаниите и за поединците кои работат во сферата на земјоделието, без разлика дали вашата компанија е фокусирана B2B, B2C или двете.
 • Вовед во здраво живеење со Д-р Митов
  Wed, Mar 03
  Zoom - онлајн
  Вовед во здраво живеење со Д-р Митов. Целта ни е следна и двојна: а) да предизвикаме мотивација и желба за промена, и б) да понудиме практични и едноставни чекори како да започне промената на животниот стил кон подобро.